Echipa noastră poate asigura o gamă variată de servicii de imprimare digitală, atât pe materiale textile, cât și pe materiale rigide.
Printul digital este o alternativă modernă la printul classic (offset, serigrafie, tampografie etc.). În toate domeniile de activitate, printul digital începe să câștige din ce în ce mai mult teren, impunându-se ca o alternativa sau ca o completare la modalitățile traditionale de imprimare pe diverse suporturi (hârtie, pvc, sticlă, lemn, aluminiu, oțel s.a.m.d). O evoluție specială o are printul digital pe material textil din fibre naturale sau artificiale.


La nivel mondial se imprimă anual 140 de miliarde de metri pătrați de materiale textile, în mare parte cu metode tradiționale (rotary sau serigrafie).
În ultimii 10 ani, printul digital a pătruns și în acest segment de industrie, în acest moment ajungând la un procent de 5-7% din producția mondială de textile imprimate. Conform studiilor efectuate de producătorii de utilaje de imprimare, acest procent se va dubla in următorii 3 ani.


Cum imprimăm?

În cadrul procesului de imprimare prin sublimare, culoarea este pulverizată direct în material (sublimată). Procedura de producție este formată din doi pași consecutivi:

• Imprimarea modelului pe hârtie;
• Transferarea/ Sublimarea modelului de pe hârtie pe material.


Pentru ca sublimarea sa aibă loc în condiții buen, trebuie respectați anumiți parametrii:
1. Temperatura la care se face presarea să fie cel puțin 180 grade Celsius;
2. Imprimarea să se facă cu o cerneală specială pentru sublimare;
3. Materialul care se vrea imprimat trebuie să fie tratat pentru sublimare (la textile condiția este să fie cel putin 50% material sintetic (poliester), iar la ceramică să fie tratată cu un coating special pentru sublimare);
4. Culoarea materialului să fie albă. Deoarece cerneala de sublimare nu are culoarea alb, aceasta trebuie să fie dată de suportul pe care se imprimă. Se pot imprima și diverse textile colorate însa, în acest caz, culorile din design și culoarea materialului se combină între ele.


GAMA DE SERVICII REALIZATE

1.    IMPRIMARE DIGITALĂ DE TEXTILE PENTRU FASHION
Fie că ești un designer la început de drum sau o casă de modă renumită, echipa Perfect Sublimation poate imprima pe o gamă variată de materiale textile (compoziție minim 50% polyester) la o rezoluție fotografică, garantând cele mai vibrante și pline culori pentru materialele tale.
Aplicații: fustă, geacă, bluză, rochie, costum de baie, pantaloni, material textil pentru pantofi, etc.

2.    IMPRIMARE DIGITALĂ PE TEXTILE PENTRU ECHIPAMENTE SPORTIVE
Putem scoate în evidență echipa clubului la care activezi sau al cărui fan înfocat ești, prin printuri de înaltă calitate și materiale speciale pentru fiecare tip de activitate sportivă.
Aplicații: ciclism, tenis, hanbal, fotbal, etc.
Echipament sportiv standard și personalizat: tricouri, bluze, solexuri, şorturi și imprimări complete pe suport textil – bannere, fulare şi multe altele.

3.    IMPRIMARE DIGITALĂ (PERSONALIZARE) OBIECTE PROMOȚIONALE
Alături de vânzarea produselor promoționale, oferim și personalizarea obiectelor promoționale în cadrul atelierului nostru.
Logo-ul, design-ul sau mesajul dvs. este tipărit mai intâi pe un suport special de sublimare (hârtie specială) care va trece pe suportul final: tricou, geantă, cană, puzzle, tocător de lemn, mouse pad, lanyard, etc.

4.    IMPRIMARE DIGITALĂ PENTRU SEMNALISTICĂ DE INTERIOR ȘI EXTERIOR
Putem imprima digital pe următoarele tipuri de aplicații: Steaguri, copertine, bannere textile de exterior, bannere textile de interior, huse, învelitoare, etc.
Steagurile sunt un instrument foarte bun pentru publicitatea outdoor, sunt vizibile de la distanță și captează cu ușurință atenția. Materialul folosit este o țesatură de poliester, se imprimă prin sublimare, este rezistent la condițiile de mediu, astfel că produsele pot fi utilizate pe perioade îndelungate de timp. Steagurile pot fi fixe, prinse pe stâlpi sau catarge, sau portabile, de tip vela, cu diferite forme, cele lacrimă sau pană fiind cele mai folosite.
Destinație: în special outdoor – sedii de firmă, hoteluri, expoziții, târguri sau conferințe, plaje, etc.

5.    IMPRIMARE DIGITALĂ PE MATERIALE RIGIDE:
Cu ajutorul nostru puteți personaliza materiale rigide precum MDF, Aluminiu, Sticlă, Porțelan, etc.
Materialul care se vrea imprimat trebuie să fie tratat cu coating special pentru sublimare.

6.    DISTRIBUITOR DE MATERIALE TEXTILE ÎN ROLĂ
Importam direct o gamă variată de materiale textile în rolă, pentru diverse tipuri de aplicații:
•    Lycra - costume de baie;
•    textile de masa, sorțuri bucătărie;
•    material pentru echipamente sportive (ciclism, rugby, pantaloni sport, leggings, baschet, fotbal, etc.);
•    hanorace și șosete;
•    plasă pentru produse sport;
•    jachete și haine de lucru;
•    tricouri;
•    bannere textile.

Perfect Sublimation utilizează cele mai noi tehnologii de imprimare Epson și cerneluri ecologice cu certificarea OEKO-TEX și ECO PASSPORT (cel mai înalt grad de certificare în domeniu, ce asigură faptul ca imprimarea este sigură, atât pentru adulți, cât și pentru copii sau bebeluși).
Detalii productivitate atelier Perfect Sublimation:
-    Lățimea maximă material printat este de 1.6m
-    Rezoluție maximă de imprimare 720 x1440 dpi – calitate fotografică
-    Viteză maximă de imprimare digitală pe suport hârtie de până la 50mp/h la rezoluție fotografică HD
-    Capacitate de imprimare textile între 100 și 180 mp/h.


BENEFICIILE IMPRIMĂRII DIGITALE PE MATERIALE TEXTILE:
•    Imprimarea este rezistentă la intemperii și acțiuni mecanice;
•    Cerneala "nu se simte" pe suprafață (cerneala intră în substrat, nu va ramane pe suprafața obiectului);
•    Hainele iși mențin culoarea și vibrația, chiar și după mai multe spălări;
•    Se pot imprima imagini colorate pe suprafețe dure;
•    Posibilitatea imprimării oricărei grafici, indiferent de complexitate;
•    Rapiditate pentru cantități mici;
•    Produsele sunt ușor de curățat, iar culorile nu se decolorează;
•    pe o rolă imprimată digital putem include oricât de multe design-uri sunt necesare, neavând nici un fel de limitări;
•    costurile pentru imprimarea a 10.000 mp sau 1.000 mp de material textil prin metoda imprimarii digitale sunt aceleași.

RECOMANDĂRI:
•    Grafica trebuie sa fie vectorială sau fișier grafic la 300 dpi
•    Sublimarea functionează numai pe suprafețe albe
•    Sublimarea funcționează doar pe materiale sintetice sau pe alte materiale pre-tratate pentru a accepta cerneluri de sublimare

Toate serviciile de imprimare digitală pe materiale textile sunt realizate în atelierul propriu, bazându-ne pe tehnologii şi utilaje de ultimă generaţie. Oferim produse de calitate înaltă, similare celor din Uniunea Europeană, la standarde de top, însă la preţuri de producător, fără concurenţă în România. Diferenţierea o facem şi prin termene de livrare rapide şi flexibilitate maximă, precum și printr-un proces de comandă extrem de simplu și prietenos, bazat pe o comunicare eficientă.
Prețul serviciilor poate varia în funcție de: cantitate, numărul de culori, numărul de poziții.